Ανακύκλωσης συνέχεια... Έμειναν που λέτε κάτι κουραμπιέδες από τα Χριστούγεννα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς, πάντα μένουν οι κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα! Εγώ ούτε να τους βάλω στο στόμα μου! Ο Γιάννης πάλι που τάχα τους τρώει, έφαγε μόνον ένα!!! Τόσος κόπος για έναν κουραμπιέ; Κι όμως! Του είπα να μην φτιάξω, αλλά μου είπε πως θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα! Ευτυχώς φέτος ήμουν προνοητική και έφτιαξα μισή δόση!!! Βέβαια τα Χριστούγεννα που ήρθε η πεθερά μου, έφερε κι αυτή τους δικούς της και γίνανε πολλοί!!! Πάμε λοιπόν τώρα να τους ανακυκλώσουμε και να τους ταΐσουμε σ' αυτόν που δεν τους έφαγε όταν έπρεπε!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
220 gr κουραμπιέδες (ή μπισκότα τύπου digestive)
200 gr ζαχαρούχο καραμελωμένο
2-3 μπανάνες
200 ml κρέμα γάλακτος
300 gr σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε έναν δίσκο τοποθετώ ένα τσέρκι 22 εκ διαμέτρου.
Θρυμματίζω τους κουραμπιέδες με το χέρι (δεν χρειάζεται multi) και αφαιρώ τα αμύγδαλα.
Ρίχνω τους κουραμπιέδες μέσα στο τσέρκι και τους πατάω με την πίσω μεριά του κουταλιού, μέχρι να γίνει μια ενιαία βάση. (Αν βάλετε μπισκότα, θα χρειαστείτε 100 gr μαργαρίνη για να σταθεί καλά η βάση σας)
Το ζαχαρούχο πρέπει να το έχετε καραμελώσει από την προηγούμενη (κλειστό το κουτάκι, το βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα και το βράζετε για 2-3 ώρες), για να έχει κρυώσει καλά. Εγώ χρησιμοποίησα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία, που αγόρασα από το LIDL και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, χωρίς τις ώρες βρασίματος!!!
Απλώνουμε την καραμέλα λίγη-λίγη και με προσοχή πάνω απ΄την βάση.
Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες. Εμένα μου πήρε 2 μπανάνες και λίγο... εξαρτάτε από το μέγεθος που έχουν.
Αραδιάζουμε τις μπανάνες πάνω στην καραμέλα και τις πατάμε ελαφρά για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα κενά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι για να ζεσταθεί (να μην βράσει όμως). Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε όσο μικρότερα κομμάτια μπορούμε. Εγώ χρησιμοποίησα μισή κουβερτούρα και μισή γάλακτος... Ανακύκλωση σε όλα! Μόλις η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη, την περιχύνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε το banoffe και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον έξι ώρες.
Ξεφορμάρουμε βάζοντας ένα κοφτερό μαχαίρι γύρω-γύρω, αφού πρώτα το έχουμε βρέξει λιγάκι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!